Halfeti'de bildiri dağıtıldı: Milli piyango haramdır!

Halfeti Anadolu Gençlik Derneği yılbaşı ve milli piyangoya dair dağıttı bildiride haram vurgusu yapılarak "Yılbaşı bileti almak yerine bir yetime ayakkabı yada mont alın piyango onlara vurmuş olsun" çağrısında bulunuldu.

Halfeti'de bildiri dağıtıldı: Milli piyango haramdır!
banner1

Halfeti Anadolu Gençlik Derneği üyeleri yaklaşan yılbaşı öncesi milli piyangonun haram olduğunu belirttikleri bir bildiri dağıttı.

Bildiride milli piyango, süper loto, iddia vb.'nin kumarın çeşitleri ve haram olduğu vurgusu yapılarak "Söz konusu çekilişin kumar niteliği taşıması hasebiyle Diyanet İşleri'nin de haram olduğuna yönelik fetvaları vardır. Nasıl ki domuz eti ve alkol dinimizde haramsa Milli Piyango'da aynı şekilde haramdır.İslam akidesinde herkese çalıştığının karşılığı vardır. Bu bağlamda günümüzde milli piyango, süper loto, iddia vb. kumarın çeşitleridir ve her türlüsü Maide Suresi 90. ayet-i kerimede de belirtildiği üzere haramdır. Allahû Tealâ (c.c), bu ayette bizlere şöyle buyurmaktadır: Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar) dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz." ifadelerine yer verildi.

Devlet yetkililerine de çağrı yapılan bildirgede "Devlet büyüklerimize de seslenmek istiyoruz.Eğer kumarın devlet eliyle işlemesini engellemiyorsanız bari hiç olmazsa başındaki 'milli' ibaresini kaldırın.Çünkü sizler de gayet iyi biliyorsunuz ki haramın millisi olmaz" denildi.

Bilet almak yerine yetimlerin sevindirilmesi gerektiğini belirten dernek "Biz Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Halfeti Temsilciliği olarak diyoruz ki;yılbaşı bileti almak yerine bir yetime ayakkabı yada mont alın piyango onlara vurmuş olsun." çağrısı da yaptı.

BİHA

YORUM EKLE

banner99