Urfa’da tedavi edildi, doğaya salındı!

Yaralı olarak Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine getirilerek tedaviye alınan peçeli baykuş doğal hayatına bırakıldı.

Urfa’da tedavi edildi, doğaya salındı!
banner2

Yaralı peçeli baykuş Şanlıurfa’da tedavi edildi.

1 ay önce yaralı olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğüne bağlı Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine peçeli baykuş gtötürüldü. Burada yapılan tetkiklerde ayağından yaralandığı belirlenen baykuş, tedaviye alındı. 1 aylık süre zarfının ardından baykuşun sağlığına kavuştuğu belirtildi.

Baykuş yetkililer tarafından yeniden doğaya salındı.


PEÇELİ BAYKUŞ HAKKINDA

Peçeli Baykuş, ülkemizde çokça bulunan açık renkli olan bir baykuş türüdür. Yüz bölgesi, göğüs ve karın dış yüzeyi beyaz renklidir. Yüzleri kalp görünümünü almıştır. Göz renkleri oldukça koyu renklidir. Üst kısmı sarıya ve beji andıran renkli kısmıdır. Kanatları da aşağıya kadar oldukça uzun ve bacaklarını meydana getiren yerlerin tamamı uzun oluşuyla boy ölçüşemez. Boy uzunluğu, 33 ila 39 cm'dir. Yaşam alanı; Genelde kurak iklimleri seven ve ağaçları az olan geniş arazileri, tarımsal arazileri ve açık alanları tercih ederek buralarda yaşamlarını sürdürürler. Viran olan binalarda ve harabelerin oyuk kısmına yuvalarını yaparlar. Yiyeceklerini tarla fareleri, kurbağalar ve böceklerle beslenmelerini sağlarlar. Ses; Sesleri uzatarak ve acının içinde yakınmaya benzer, korkutucu ve ürpertili bir tıslama gibidir. "şşirrii-şşirrii" diye ses çıkarırlar. Geniş bahçelerde yaşayan ve tarımsal kimya ilaçları, insana baskı ve besinlerinin az olması türüne bir tehdit oluşturur. Türkiye'de baykuşlar yerli peçeli baykuş türünden oluşur. Batı, Orta ve Güneydoğu Anadolu'da genelde kırsal yerlerde görülmektedir.

BİHA

YORUM EKLE

banner99